Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

praktijk voor psychosociale therapie


Check Je Werkstress

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziekten.Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen vele organisaties is de kans groot dat er collega's of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen.

Uit vele verhalen van mijn cliƫnten verneem ik dat werkstress nog steeds in de taboesfeer ligt. Ten eerste de gedachtegang van de cliƫnten zelf. "Ik kan het even niet maar aan !" Staat gelijk aan een zwakte bod en/of persoonlijk falen. Daarnaast vergelijken zij zich met anderen, die het wel aan kunnen. Dus het gevolg is dat zij het gevoel krijgen dat ze de zwakste schakel zijn. Soms hebben ze zelf neergekeken op anderen die overspannen waren.

Nu zijn ze zelf aan de beurt. Sommigen vrezen voor ontslag. Vaak, tegen beter weten in, gaat men bij een kleine vooruitgang weer aan het werk en vinden ze dat ze niet moeten zeuren/klagen. Niemand wordt toch ziek van hard werken? Dus blijven de monden gesloten. zetten we nog even door, stellen onszelf gerust met de gedachte dat het volgende week weer beter gaat.